info@mostrademuntanya.cat
Tel. 666 79 30 47

NOTÍCIES:
La 21a. edició engega motors i es durà a terme
dels dies 10 al 24 de març de 2018
JA PODEU COMENĮAR A PENSAR LES OBRES QUE PRESENTAREU
presentacio
organitzadors/collaboradors
bases
inscripcio
programa
edicions anterios

PROGRAMACIÓ DIÀRIA

20a MOSTRA D’AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA DE MUNTANYA

Dissabte, 4 de març de 2017

Hora: 17:30

Inauguració de la 20a Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí.

Hora: 18:00

Entrega de premis de l'Àrea de Marxes de la FEEC de les següents Copes Catalanes de l'any 2016: caminades de resistència, marxes tècniques i curses de resistència.

Hora: 19:30

Refrigeri

Dilluns, 6 de març de 2017.

Hora: 20:00

TÍTOL: “LA LLUITA D’ARNAU”

AUTOR: Albert Barceló Casals - UTÒPIC

DURADA: 60 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT:  El documental recull la lluita  dels pares de l’ Arnau per avançar en l'estudi de l'estranya malaltia del seu fill. Paral·lelament també ens mostra la lluita per  l'ascensió solidària de Sergi Mingote i Josemi Herrera al Khan Tengri (7,010m) a favor  de la investigació de la malaltia de l’ Arnau.

Dimarts, 7 de març  de 2017.

Hora: 20:00 

TÍTOL: “HOME TO HOME”

AUTOR: Lymbus life . Victor Marti

DURADA: 22 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT: La passió per la muntanya de la Núria Picas no s’explicaria sense els camins de Cavalls del Vent i de Carros de Foc. Més de dues travesses per a ella. Els jardins del les seves dues cases on ha viscut alguns dels moments més importants de la seva vida: Bagà i la Vall de Boí, als Pirineus. En aquest documental s’explica el repte que la Núria Picas va emprendre el 24 de juny de 2016 per fer realitat el seu somni.

Hora: 20:30 

TÍTOL: “VOLTA AL RIPOLLÈS EN BTT”

AUTOR: Quino Melchor i Paco Rosés

DURADA: 29 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Recorregut en BTT per pistes, camins i senders del Ripollès, alguns quasi inexistents a causa del pas del temps. 167 km d’aventures, esforç i diversió..

Dimecres, 8 de març  de 2017.

Hora: 20:00 

TÍTOL: “FIRST STEPS”

AUTOR: Phillippe Bence

DURADA: 30 minuts (en versió original en francès amb subtítols)

AMATEUR

ARGUMENT: Primera exploració d’una cova a Birmània, amb tot el què comporta de sorpresa, en no tenir res clar, ja que no es disposa de dades ni de mapes, fins i tot el territori és hostil, ja que després de tants anys de dictadura militar encara queden reductes on hi ha hostilitats.

Hora: 20:40 

FORA DE CONCURS

El Grup militar d’alta muntanya francès amb base a Chamonix ens ha fet arribar dues pel·lícules on ens expliquen dues obertures amb alpinisme i escalada a la Serralada Huayhuash del Perú

TÍTOL: “LE BRUIT DEL GLAÇONS” (El soroll dels glaçons)

Via d’escalada i alpinisme al cim del Siula Grande de 6344 m.

DURADA: 16 minuts (en versió original en francès)

TÍTOL: “El juego Sumando”

Via d’escalada i alpinisme al cim del Puscanturpa Est (paret nord) de 5442 m.

DURADA: 12 minuts (en versió original en francès)

Dijous, 9 de març  de 2017

 

Hora: 20:30

TÍTOL: “PEDALEANDO POR ISLANDIA”

AUTOR: Patricia Zühr

DURADA: 50 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT: Recorregut en BTT pels fiords de l’oest d’Islàndia. Vent, fred, neu i pluja. Poques estones de sol, paisatges espectacular. 20 dies de llarg viatge amb moments bons i dolents. Una experiència inoblidable.

Divendres, 10 de març de 2017.

Hora: 20:00  

TÍTOL: “THREE TOWERS IN THE SUMMER”

AUTOR: Eduard Miguel Costal

DURADA: 58 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT: Escalar tres vies en tres torres diferents és un pla perfecte per a les vacances d'estiu. Encara ho és més, si es fa amb temperatures infernals de fins a 40 graus, en una època en què ningú s'hi atreveix a escalar i, a sobre, es repeteixen tres vies duríssimes de l'emblemàtic Jim Beyer. Aquesta és una nova aventura de l'incombustible David Palmada “Pelut” i del canari Victor Sanbaudilio “Samba”,escalant a contrarellotge tres grans vies a les precàries Fisher Towers,a Utah.

Hora: 21:00

TÍTOL: “COMMON GROUND”

AUTOR: Jordi Canyigueral Vilà

DURADA: 13 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT: Un equip internacional d’escaladors de la coneguda marca The North Face viatja a Sibèria amb la intenció de descobrir i escalar algunes de les parets més remotes del planeta. Entre ells hi ha moltes diferències: edat, cultura, procedència, forma de vida, etc., però també tenen quelcom en comú.

Dissabte,  11 de març de 2017.

Com a celebració del 20è aniversari de la Mostra, festa d’escalada infantil. Muntatge del rocòdrom de la FEEC, a la plaça de davant La Farinera, de 10 a 14 hores les nenes i els nens que vulguin podran fer pràctiques d’escalada.

Dilluns,  13 de març de 2017.

Hora: 20:30 

TÍTOL: “SAL I DULÇURA”

AUTOR: Antoni Ortiz Belmonte

DURADA: 25 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Dues voltes circulars als Pirineus que contrasten pels seus paisatges pedregosos i verds. Dues perles: una al voltant del Midi d' Ossau i l' altra, al voltant de la Gran Facha. Dues propostes a tenir presents, si disposem de caps de setmana una mica més llargs.

Hora: 21:00  

TÍTOL: “TREK A L’ATLES CENTRAL AL MARROC”

AUTOR: Antoni Ortiz Belmonte

DURADA: 25 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Un grup d’ amics enamorats de les muntanyes del Marroc fan un trek de 8 dies a l´Atles Central al voltant del Jbel Bou Naceur. El punt de partida és a la ciutat de Fes i de mica en mica els protagonistes s’ endinsen en paisatges espectaculars  amb pobles berbers aïllats i allunyats dels circuits més turístics.

Dimarts 14 de març de 2017

Hora: 20:00 

TÍTOL: “BORDER TO BORDER”

AUTOR: Àngel Artigas Alimon

DURADA: 22 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: La Border to Border és una travessa d'esquí de fons que se celebra cada any a la Lapònia finlandesa, entre les fronteres russa i sueca, i molt a prop del Cercle Polar Àrtic. Durant 7 dies i  amb una mitjana diària de quasi 40 km, la travessa permet fruir de l'esqui nòrdic a les terres de Finlàndia, un dels paradisos d’aquest esport. El documental és un resum de la participació de cinc membres de la Unió Excursionista de Sabadell.

Hora: 20:30

TÍTOL: “VALLIRANA BRESSOL DE L’ESPELEOLOGIA CATALANA”

AUTOR: Victor Ferrer Rico

DURADA: 17 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Documental amb la història i exploracions de la Secció Espeleològica Ordal del Centre Excursionista Vallirana.

Hora: 21:00

TÍTOL: “UN VIATGE SOTA L’HORITZÓ”

AUTOR: Victor Ferrer Rico

DURADA: 19 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Audiovisual didàctic amb les millors coves i avencs del món. Tubs de lava volcànics a Hawaii, coves de gel a Àustria, busseig de cenotes a Mèxic, rius subterranis de Cuba, etc. I també  les coves de la nostra regió mediterrània amb el seu món mineral.

Dimecres 15 de març de 2017.

Hora: 20:00

TÍTOL: “SERRALADES BÈTIQUES”

AUTOR: Joan Borràs Farran

DURADA: 37 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT: Una apassionant aventura amb BTT i a peu per les Serralades Bètiques, amb la qual el protagonista, el vilanoví Joan Borràs, culmina el seu projecte esportiu i solidari "Serralades BTT, que durant 5 anys l'ha portat a creuar les serralades més importants de la Península Ibèrica. En aquesta ocasió, durant 15 dies, recorre bonics racons dels parcs naturals d'aquestes serralades, des de Jaén fins a Cadis.

Hora: 20:45

TÍTOL: “SOLO BASE – FROM CLIMBING TO JUMPING”

AUTOR: Xavier Coll

DURADA: 37 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT:  El documental segueix David Fusté i el seu amic Turko que  escalen sense cordes amb un paracaigudes a l’ esquena com a únic material de seguretat.

L’obra és un tribut a Dean Potter, l’inventor d’ aquesta modalitat extrema.

Dijous 16 de març de 2017.

Hora: 20:00

TÍTOL: “LHOTSE, EL FILL GRAN”

AUTOR: Joaquim Hernández

DURADA: 30 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: El guia de muntanya Xavier Arias l’any 2009 va fer el cim del Lhotse (8.516m)  sense oxigen artificial, el seu cinquè vuit mil. El documental és el relat  de l’ascensió explicat pel seu protagonista amb imatges espectaculars de la quarta muntanya més alta del planeta. Malgrat diversos contratemps, Xavi Arias va escalar aquest cim amb dos escaladors de renom mundial, Gerlinde Kaltenbrunner i Ralph Dujmovits. El Lhotse significà el dotzè vuit mil per a Gerlinde i l'últim de la llista per a Ralph. Sens dubte, un document històric.

Hora: 20:45

CONFERÈNCIA-AUDIOVISUAL

Presentació del nou i ambiciós projecte per produir un documental relacionat amb la figura del poeta català Jacint Verdaguer, basat en el llibre “MALEÏDA”  L’AVENTURA DE JACINT VERDAGUER A L’ANETO”, de l’escriptor Bernat Gasull i Roig; aquest documental esperen produir-lo al llarg dels anys 2017 i 2018

A càrrec d’Albert Naudin de FilmeXplora

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE, DURADA: 30 minuts

El documental vol posar en valor el relat històric i verídic de Jacint Verdaguer. La reivindicació de l'itinerari com un bé de valor històric i paisatgístic, enregistrat amb imatges terrestres i aèries en tots el seu punts més notables. Els afers culturals descrits pel propi Verdaguer en relació a  la llengua, tradicions,  mites i històries dels pobles del Pirineu. Els canvis antropològics i naturals que les valls del Pirineu han sofert en el darrer segle, i per suposat, les conseqüències del canvi climàtic a la glacera de l'Aneto. El COM i QUÈ va propiciar aquesta gran aventura  protagonitzada per un dels grans poetes catalans.

Divendres 17 de març de 2017

Hora: 20:00

TÍTOL: “NTB”

AUTOR: Miquel Pérez i Mas

DURADA: 45 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT: Joan Nubiola i Josep M. Torras foren els components d'una cordada històrica que en les dècades dels anys 40 i 50 van obrir una bona quantitat de vies d'escalada de no molta dificultat, però exposades i d'una marcada concepció i estètica clàssiques. Ambdós van escalar també amb Josep Barberà i conjuntament crearen el Grup Cavall Bernat.

Hora: 21:00

TÍTOL: “NEPAL, EL NUS INFINIT”

AUTOR: Joan Solé Rovirosa

DURADA: 35 minuts

PROFESSIONAL

ARGUMENT: El documental és un recull d’ experiències i reflexions de persones que han estat i  han viscut al Nepal abans i després del terratrèmol que va sacsejar el país els mesos d’ abril i maig del 2015.

Dissabte 18 de març de 2017

Hora: 19:30  Resum de la Mostra

Hora: 20:00

Lliurament de premis i cloenda de la Mostra.

Hora: 21:00

Refrigeri.

EXPOSICIÓ FOTOGRAFICA

L’exposició fotogràfica romandrà oberta de les 10:00 fins a les 22:00 de dissabte 4 al 18 de març i estarà ubicada a la sala Joan Alsina de la planta baixa.

PROJECCIÓ AUDIOVISUAL

Les projeccions tindran lloc a la tercera planta, així com la inauguració i la cloenda.

NOTA

El programa pot estar subjecte a canvis, per tant  us recomanem que  consulteu el web per  a assabentar-vos de les darreres novetats.

Els visitants de la Mostra podreu participar en el sorteig d’una càmera Olympus, trobareu les instruccions a la Sala d’Exposicions durant la 20a Mostra.Durant la projecció dels audiovisuals farem sorteigs de material del nostre patrocinador WALA.