info@mostrademuntanya.cat
Tel. 666 79 30 47

Cancel·lada la 24a edició de
La Mostra.
Fins l'any vinent 2022presentacio
organitzadors/collaboradors
bases
inscripcio
programa
edicions anterios

23a MOSTRA D’AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA DE MUNTANYA DE SANT MARTÍ

PROGRAMA

Segons les mesures sanitàries decretades arrel de la COVID-19, la present edició es veurà modificada en diversos aspectes: Per poder assistir els diferents dies caldrà que feu una reserva de plaça als enllaços que trobareu a l’anunci de cada dia de projecció, les places són limitades i per ordre d'inscripció, les sessions són completes en tot l'horari, perquè aquesta reserva sigui efectiva haureu de ser a La Farinera 10 minuts abans de l'inici de la sessió.


Divendres 4 de setembre de 2020

Hora: 19:30

Inauguració de la 23a Mostra d’audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí.

 Dimarts 8 de setembre de 2020

Hora: 19:30

CONFERÈNCIA – AUDIOVISUAL a càrrec del fotògraf Tino Soriano

Tino Soriano ha estat premiat diverses vegades per la Unesco i li va ser concedit el prestigiós Lent de Plata Mexicà. Posseeix cinc guardons Fotopres, Fotògraf Espanyol de l’Any Fujifilm, NikonPro, Canon-Europs, la distinció “The Essece of Humanity” i un World Press Photo en la categoria Art.

L’any 2018 la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Nacional de Comunicació en la modalitat Premsa. Un any abans va ser guardonat amb el Premi Nacional Pietat Illa per la seva tasca professional i docent al llarg de tres dècades. També la Societat Geogràfica Espanyola li va atorgar el Premi Imatge-2015 per la seva trajectòria com a fotògraf i viatger. Ha escrit i il·lustrat nombrosos llibres fotoperiodístics i guies de ciutats i de països, “Foto a foto”, “Els Secrets de la Fotografia de Viatges”, “Ajuda’m a mirar, la Bíblia del reportatge gràfic” (Premi Nacional al millor llibre de fotografia 2020), “Fotografia amb un somriure” i “BanyolesSpeculum” són les seves darreres obres.

Ha col·laborat amb revistes de tot el món i rebut reconeixement de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de l’OMS per la divulgació de la sanitat a través dels seus reportatges i forma part del reduït grup de fotògrafs a la pàgina oficial de la National Geographic Society a Washington DC.

www.tinosoriano.com

 

Dimecres 16 de setembre de 2020 (Sessió 1)

Hora: 19:30

Títol: TRIATHLON IN SILENCE

Autor: Jordi Varela Ciudad

Durada: 11 minuts

Pel·lícula (fora de concurs). Aquesta pel·lícula no s’ajusta a les bases de La Mostra, però l’organització pensa que és un tema prou important per fer-ne divulgació

Argument: Sergi Jurado, triatleta i sord, lluita per a l’adaptació del Reglament General de la Unió Internacional de Triatló (ITU) als participants sords per poder competir en igualtat de condicions.

Hora: 20’00

CONFERÈNCIA – AUDIOVISUAL a càrrec del Sots-campió de Kayak Free Style 2019 Quim Fontané Masó.

En Quim Fontané és un esportista gironí que competeix en piragüisme en la modalitat d’estil lliure (Free Style). Va ser medalla d’or l’any 2017 a San Juan (Argentina) i medalla de plata a Sort el 2019 en K1. Així mateix té tres medalles del Campionat Europeu els anys 2012, 2014 i 2016

 Dijous 17 de setembre de 2020 (Sessió 2)

 Hora: 19:00

Títol: HARDARGEVIDDA, EL DESERT BLANC

Durada: 24 minuts (AMATEUR)

Autor: Francesc Monsonís Bel-loch

Argument: Travessia hivernal amb esquís N-S del Parc Nacional de Hardargevidda, Noruega.

 Hora: 19:35

Títol: BALTORO, UN SANTUARI DE L’ALPINISME

Durada: 6 minuts (AMATEUR)

Autor: Francesc Monsonís Bel-loch

Argument: Treeking pel glaciar del Baltoro passant pel coll del Gondogoro-La de 5.650 m. i descens per la vall de Hushe

 Hora: 19:50

Títol: TRANSPYR 2018-2019

Durada: 20 minuts (AMATEUR)

Autor: Angel Artigas Alimón

Argument: Travessa al Pirineu feta en BTT convencional per cinc membres de la Unió Excursionista de Sabadell. El juny de 2018 fan el tram de Llançà a Pont de Suert i el juny de 2019 la continuació fins a Hondarribia. La travessa es fa pel costat català, aragonès, navarrès i basc.

 Hora: 20:20

Títol: BIKEPACKING THE SULTANATE OF OMAN

Durada: 13 minuts (AMATEUR)

Autor: Ricard Calmet Calveras

Argument: Aventura amb bicicleta que explora les entranyes muntanyoses del singular sultanat d’Oman. Des de la seva capital Muscat, l’Alba i el Ricard emprenen una travessa de més de 1000 km que els portarà a conèixer profunds engorjats i insòlites muntanyes que s’alcen entre el mar i el desert. A mesura que van avançant s’adonen del gran repte físic que suposa pedalar per aquestes grans muntanyes de roca aspra on l’aigua és un bé escàs i les pendents sobrepassen els dos dígits. Al mateix temps,  experimenten el gran privilegi de poder viure de primera mà la calidesa i l’hospitalitat d’una cultura ancestral, que entre dàtils i cafès especiats acabaran convertint aquesta gran aventura en un viatge emocional.

 Hora: 20:40

Títol: BIKEPACKING INDIAN HIMALAYAS

Durada: 11 minuts (AMATEUR)

Autor: Ricard Calmet Calveras

Argument: Aventura amb bicicleta per les grans valls de l’Himàlaia indi. Des de la poblada i sorollosa Nova Delhi, l’Alba i el Ricard emprenen un llarg viatge que els acostarà als peus d’una de les zones més muntanyoses del planeta. Des d’allí, el seu periple els portarà a superar colls a més de 5000 m per endinsar-se així al cor de remotes valls d’Spiti i Zanskar. Per pistes polsegoses i envoltats de gegants de neu i roca coneixeran l’enorme sacrifici que suposa desplaçar-se per aquestes escarpades valls on els monestirs budistes pengen encara ingràvids del cingles i els ramats de iacs pasturen lliurement. Des de Leh, la part final del seu viatge els portarà fins a Manali, tot tornant a posar al límit la seva capacitat d’adaptar-se a l’alçada i superant també algun petit imprevist.


Hora: 21:00

Títol: RÍOS PATAGÓNICOS

Durada: 22 minuts (PROFESSIONAL)

Autor: Marie Leclere

Argument: Des de fa diversos anys, l'associació Regard sur l'Aventure organitza expedicions d'exploracions científiques i esportives. Al 2018, l'expedició "Ríos patagónicos" porta 15 barranquistes a baixar la immensitat de la Patagònia Xilena, a la recerca de rius i de cascades. El seu objectiu: explorar terrenys verges, localitzar i obrir una trentena de barrancs, sobre un territori d'excepció, on la disciplina del barranquisme és quasi inexistent.

Per a alguns, "Ríos patagónicos" és l'oportunitat d'anar per primera vegada a una expedició. Per a altres, barranquistes més experimentats, l'ocasió de transmetre la seva experiència, en un terreny de vegades difícil. Al cor de les valls glaceres de Patagònia, tots ells es reuneixen a l'entorn de les mateixes ganes: compartir una aventura esportiva i humana. Un viatge que farà tremolar els membres de l'expedició, despertarà les pors en l'obstinació i la cohesió de grup.

 Divendres 18 de setembre de 2020 (Sessió 3)

Hora: 19:30

Títol: RUTAS OCULTAS EN BTT

Autors: Quino Melchor i Tato Rosés

Durada: 30 minuts (AMATEUR)

Argument: 180 km amb bicicleta de muntanya per les comarques d'Osona, la Garrotxa i el Gironès. Els protagonistes recorren paratges solitaris per senders, camins i pistes, descobrint petits pobles on la vida transcorre a un ritme tranquil, al marge de l'enrenou i les presses del món urbà.


Hora: 20:10

Títol: SUSURROS DEL BOSQUE

Autors: Marta Bretó i Tato Rosés

Durada: 6 minuts

Argument: Un recorregut visual i sonor per diferents boscos del món, amb la natura com a únic protagonista. Per intensificar el contrast amb el món artificial creat per l’ésser humà, aquest breu document comença amb el caos i el soroll de la civilització. El so s’ha gravat amb micròfons i gravadores d’alta sensibilitat per posar de relleu la seva importància en el nostre estat d’ànim.


Hora: 20:30

Títol: ELBRUS, ON ACABA EUROPA

Autors: Xavier Torres Canals

Durada: 14 minuts (AMATEUR)

Argument: Ascensió a l’Elbrus (5.642 m) el cim més alt del continent europeu.

 Hora: 21:00

Títol: BOIRA 8a

Autors: Joan Borrás Farran

Durada: 15 minuts (AMATEUR)

Argument: Aquest és el darrer projecte del Guillem Ayuso, una de les joves promeses de l’escalada i dels pocs que ha aconseguit encadenar aquesta via. Una via d’escalada, que assaig rere assaig l’ha fet millorar, pujar el seu grau i enfrontar-se cara a cara amb la seva preparació física i mental. Una via de 8a de quatre llargs de dificultat V+, 7a+, 8a, 7b+ de caràcter esportiu que traça una línia vertical de 100 metres i està situada en una de les agulles de la zona coneguda com el "Serrat dels Mullapans" de Montserrat.

Hora: 21:25

Títol: VITA, UN VIAJE DE QUICO SAN ONOFRE

Autors: Clarissa Domínguez Garza (Mèxic)

Durada: 15 minuts (AMATEUR)

Argument: Quico és valencià. Ha construït la seva pròpia bicicleta de doble alçada amb la que ha recorregut el món. El seu projecte s’anomena "A 100 sonrisas por hora" i ens mostra paisatges meravellosos del món, somriures i esperança. “Viatjar és arriscat, però quan la gent et veu fer-ho sap que és possible acomplir els teus somnis”.

Dissabte, 19 de setembre de 2020

Hora: 18:00

Títol: NOVA COVA DESCOBERTA A LA MONTAGNE NOIRE (FRANÇA)

Autors: Víctor Ferrer Rico (PROFESSIONAL)

Durada: 8 minuts

Argument: A la Montagne Noire (França) hi ha algunes de les coves amb excèntriques de colors blau i verd més boniques del món. El vídeo relata l’exploració dels alemanys amb el suport de l’Spéléo club de Béziers des del Refugi de La Salle d’un nova cova amb diversos rius subterranis que ja té diversos quilòmetres.

Hora: 18:30

CONFERÈNCIA – AUDIOVISUAL a càrrec de Javier Camacho Gimeno.

Títol: : LENIN, LA MADRE DEL VIENTO

Expedició fotogràfica al Pic Lenin de 7.134 m, muntanya situada al Pamir i que forma part del Lleopard de les Neus (cim de més de 7000 m de l’antiga Unió Soviètica).

En Javier ens mostrarà a través de les seves increïbles fotografies, la bellesa del paisatge en el camí cap al cim d’aquesta important muntanya, en un dia amb unes duríssimes condicions meteorològiques

 Hora: 20:30

REPARTIMENT DE PREMIS I CLOENDA DE LA 23a MOSTRA